Nasze potrawy

Kuchnia to najważniejsza część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki a potem dzielić się nimi z gośćmi.
Śledzimy trendy kulinarne i aranżacje ale zawsze na pierwszym miejscu stawiamy oczekiwania i sugestie naszych klientów.
Wyjątkowe smaki AMORE czekają na Państwa !

Nasze potrawy:

 

Zupy

Flaki wołowe
Aromatyczny rosół z domowymi kluseczkami
Rosół brodo zielonym groszkiem
Barszcz czerwony absolutnie rubinowy z pasztecikiem
Aksamitny krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Duet kremów z czarnuszką
Krem z białych warzyw z chipsem z boczku/ pestki słonecznika i sosem balsamico
Krem pomidorowy z mozzarellą i świeżą bazylią
Krem marchewkowo – dyniowy z migdałami
Jedwabny krem z dyni z pestkami, oprószony żółtym serem
Krem cukiniowo-dyniowy z grzankami
Żurek pachnący białą kiełbaską
Strogonoff

Danie główne

Filet grillowany z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią przepasany boczkie
Filet drobiowy z grillowaną cukinią z sosem serowo – ziołowym
Filet drobiowy z sosem śmietanowo- wiosennym i kolorowym pieprzem
Indyk Verdi ze szpinakiem z sosie karmelowym otulony boczkiem
Indyk Verdi ze szpinakiem z sosie karmelowym w sezamie
Faworki z drobiu w sezamie podawane z sosem Tao Tao
De Volaj w złocistej , chrupiącej panierce
Burgery mięsne ze szpinakiem i ryże
Pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym
Pieczona golonka po bawarsku podawana z bigosem
Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem gorgonzola i suszonym pomidorem na włoskiej kapuście
Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem feta z sosem z grzybów leśnych
Polędwiczki nadziewane śliwką kalifornijską z delikatnym musem waniliowo- jabłkowym
Kolorowe tagliatelle z kurczakiem ,brokułą i pomidorkami koktajlowymi
Roladki z kurczaczka nadziewane papryczkami
Karadżordża ( polędwiczka wieprzowa faszerowana twarożkiem)podawana z sosem tatarski
Zrazy drobiowe w sosie własnym
Kurczak w cieście francuskim z sosem paprykowym
Zrazy wieprzowe po kijowsku
Schab po cygańsku z boczkiem pieczonym
Schab po myśliwsku z kopytkami
Rożki mięsno warzywne w chrupiącej panierce
Żeberka marynowane w sosie barbecue
Karkówka w wyśmienitym sosie śmietanowo- pieczarkowym
Karkówka marynowana z warzywami z sosem madera
Filety z kaczki na modrej kapuście z sosem żurawinowym
Łosoś pieczony z sosem koperkowym na piure z zielonego groszku
Sandacz na kawiorze z soczewicy z musem cytrynowym i warzywami
Dorsz w sosie kurkowym podawany na zielonym szpinaku

Dodatki do dań / Wyroby mączne

Pierogi ruskie
Pierogi ze szpinakiem
Pierogi z kapusta i grzybami
Pierogi z mięsem
Pierogi z kasza gryczaną i mięsem
Pierogi z ciecierzycą i grzybami
Pierogi z dynią
Kluski śląskie
Kluski sląskie z mięsem i prażona cebulką
Kopytka
Knedle ze śliwką
Kluski gnocchi
Ziemniaki z wody
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
Ziemniaki au gratin
Bliny warzywne
Zapiekane stożki ziemniaczane
Frytki
Ryż z warzywami /ryż dziki
Kasza jaglana /kasza gryczana
Kołduny / uszka wigilijne
Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
Paszteciki z mięsem /z pieczarkami

Dodatki

Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
Buraczki zasmażane na ciepło
Buraczki z cebulką na zimno
Gotowane na parze sezonowe warzywa
(fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek , cukinia ,)
Kapusta młoda z koperkiem
Zasmażana biała kapusta
Surówka z kiszonej kapusty
Marchewka z groszkiem
Sałatka wiosenna – świeży ogórek , pomidor , rzodkiewka , sałata masłowa
Modra kapusta z żurawiną
Bigos po Staropolsku

Dania gorące wegetariańskie

Kopytka z pieczoną dynią i szałwią
Ziemniaki au gratin
Zapiekane stożki ziemniaczane
Bliny warzywne
Roladki z bakłażana z ricottą i parmezanem
Bliny z łososiem i kawiorem
Kotleciki rybno-brokułowe
Kotleciki z kalafiora
Grillowane warzywa
Papryka faszerowana kaszotto
Cukinia faszerowana warzywami i kaszotto
Karmelizowane młode marchewki z sezamem
Placuszki dyniowe
Placuszki ziemniaczane z grzybami
Placuszki ziemniaczane z łososiem norweskim
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi
Kotleciki sojowe
Camembert w panierce z wiśniowym sosem
Kasza jęczmienna na zielono z sadzonym jajkiem

Zimne zakąski

Deska mięs pieczonych z dipami ( polędwiczki , boczek pieczony z majerankiem , karkówka , schab )
Deska serów pleśniowych z winogronem i orzechami włoskimi
Pasztet drobiowy z żurawiną / pasztet drobiowo- wieprzowy / pasztet wegetariański
Zimne nóżki wieprzowe
Kolorowe galaretki drobiowe z warzywami , szynką , serem , kaparami
Tymbaliki drobiowe z cytrynką
Schab z musem chrzanowym i szczypiorkiem
Wybór drobiowych terrin w plastrach marchewki
Drobiowa galantyna z żurawiną
Drobiowa galantyna z zielonym groszkiem
Drobiowa rolada z wątróbką
Schab ze śliwką
Polędwiczki wieprzowe z morelą
Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
Befsztyk tatarski z dodatkami
Pstrąg faszerowany w galarecie
Łosoś marynowany w warzywach
Łosoś z serkiem kremowym na plastrach cytryny
Rurki wytrawne z tuńczykiem
Terrina z łososia i szpinaku z serkiem śmietanowym
Ryba po grecku
Śledź z cebulką w oliwie
Śledż w trzech smakach
Kurczak w cieście francuskim z sosem
Carpaccio z pieczonych buraków , włoskimi orzechami i serem Blue Castello z sosem miodowo -musztardowym
Roladki z szynki parmeńskiej z rukolą i gruszką
Roladki z makaronem ryżowym
Tatar z łososia z kaparami
Jajka mulle na sałatce jarzynowej
Mozzarella Caprese z sosem balsamico i bazylią

Sałatki

Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Mix sałat z szynka parmeńska i kulkami mozzarelli
Sałatka nicejska z tuńczykiem
Mix sałat z marynowaną gruszką
Sałatka z kurczakiem z sosem winegret z mandarynkami / pomarańczami
Mix sałat z granatem i sosem miodowo-musztardowym
Sałatka z pieczonym łososiem
Sałatka z pieczoną piersią kaczki, pomarańczami i sezamem
Sałatka grokułowa z jajkiem , pomidorami , czarnym sezamem i sosem czosnkowym

Przekąski bankietowe

Figi z serkiem rikotta i szynka parmeńską
Tarinki z pieczywa razowego
Pumpernikiel z tuńczykiem , kawiorem i jajkiem
Pomidorki koktajlowe z Kulakami mozzarelli
Kanapeczki mini z pieczywa tostowego mix
Jajka faszerowane pastami/ kawiorem na sałacie
Brusketta z pomidorami , aromatyzowanym pesto i oliwkami
Roladki z grillowanej cukinii z mozzarellą i rukolą
Babeczki faszerowane szynką i serkiem ementaler
Muszle faszerowane sałatkami
Mix Tortilli z kurczakiem , szynką , serem i warzywami
Koszyczki serowe z warzywami
Ogórek faszerowany pastami smakowymi
Cykoria faszerowana twarożkiem i ziołami
Rurki wytrawne faszerowane tuńczykiem
Szynka parmeńska z paluszkami gra….
Łódeczki cykorii z pastą krabową
Śliwki kalifornijskie w boczku zawijane
Pomidorki faszerowane pastą twarożkową i krewetkami
Koreczki śledziowe
Śledziowa sałatka na ciemnym podeście ze szczypiorkiem
Tartinki z befsztykiem tatarskim