Nasze potrawy
Kuchnia to najważniejsza część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki a potem dzielić się nimi z gośćmi.
Śledzimy trendy kulinarne i aranżacje ale zawsze na pierwszym miejscu stawiamy oczekiwania i sugestie naszych klientów.
Wyjątkowe smaki AMORE czekają na Państwa !
Zupy
- Flaki wołowe
- Aromatyczny rosół z domowymi kluseczkami
- Rosół brodo z zielonym groszkiem
- Barszcz czerwony absolutnie rubinowy z pasztecikiem
- Aksamitny krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Duet kremów z czarnuszką
- Krem z białych warzyw z chipsem z boczku/ pestkami słonecznika i sosem balsamico
- Krem pomidorowy z mozzarellą i świeżą bazylią
- Krem marchewkowo – dyniowy z migdałami
- Jedwabny krem z dyni z pestkami oprószony żółtym serem
- Krem cukiniowo-dyniowy z grzankami
- Żurek pachnący białą kiełbaską
- Strogonoff
Danie główne
- Filet grillowany z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią otulony boczkiem
- Filet drobiowy z grillowaną cukinią z sosem serowo – ziołowym
- Filet drobiowy z sosem śmietanowo – wiosennym i kolorowym pieprzem
- Indyk Verdi ze szpinakiem w sosie karmelowym otulony boczkiem
- Indyk Verdi ze szpinakiem w sosie karmelowym w sezamie
- Faworki z drobiu w sezamie podawane z sosem Tao Tao
- Kotelt de volaille w złocistej i chrupiącej panierce
- Burgery mięsne ze szpinakiem i ryżem
- Pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym
- Pieczona golonka po bawarsku podawana z bigosem
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem gorgonzola i suszonym pomidorem na włoskiej kapuście
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem feta z sosem z grzybów leśnych
- Polędwiczki nadziewane śliwką kalifornijską z delikatnym musem waniliowo- jabłkowym
- Makaron tagliatelle z kurczakiem, brokułem i pomidorkami koktajlowymi
- Roladki z kurczaka nadziewane papryczkami
- Karadżordża ( panierowana polędwiczka wieprzowa faszerowana twarożkiem) podawana z sosem tatarski
- Zrazy drobiowe w sosie własnym
- Kurczak w cieście francuskim z sosem paprykowym
- Zrazy wieprzowe po kijowsku
- Schab po cygańsku z boczkiem pieczonym
- Schab po myśliwsku z kopytkami
- Rożki mięsno-warzywne w chrupiącej panierce
- Żeberka marynowane w sosie barbecue
- Karkówka w wyśmienitym sosie śmietanowo- pieczarkowym
- Karkówka marynowana z warzywami z sosem madera
- Filety z kaczki na modrej kapuście z sosem żurawinowym
- Łosoś pieczony z sosem koperkowym na puree z zielonego groszku
- Sandacz na kawiorze z soczewicy z musem cytrynowym i warzywami
- Dorsz w sosie kurkowym podawany na zielonym szpinaku
Dodatki do dań / Wyroby mączne
- Pierogi ruskie
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z mięsem
- Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą
- Pierogi z ciecierzycą i grzybami
- Pierogi z dynią
- Kluski śląskie
- Kluski śląskie z mięsem i prażona cebulką
- Kopytka ziemniaczane
- Knedle ze śliwką
- Kluski gnocchi
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane z rozmarynem
- Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
- Ziemniaki au gratin
- Bliny warzywne
- Zapiekane stożki ziemniaczane
- Frytki
- Ryż z warzywami /ryż dziki
- Kasza jaglana /kasza gryczana
- Kołduny / uszka wigilijne
- Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
- Paszteciki z mięsem /z pieczarkami
Dodatki
- Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
- Buraczki zasmażane na ciepło
- Buraczki z cebulką na zimno
- Gotowane na parze sezonowe warzywa
(fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek , cukinia) - Kapusta młoda z koperkiem
- Zasmażana biała kapusta
- Surówka z kiszonej kapusty
- Marchewka z groszkiem
- Sałatka wiosenna – świeży ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata masłowa
- Modra kapusta z żurawiną
- Bigos po staropolsku
Dania gorące wegetariańskie
- Kopytka z pieczoną dynią i szałwią
- Ziemniaki au gratin
- Zapiekane stożki ziemniaczane
- Bliny warzywne
- Roladki z bakłażana z ricottą i parmezanem
- Bliny z łososiem i kawiorem
- Kotleciki rybno-brokułowe
- Kotleciki z kalafiora
- Grillowane warzywa
- Papryka faszerowana z kaszotto
- Cukinia faszerowana warzywami i kaszotto
- Karmelizowane młode marchewki z sezamem
- Placuszki dyniowe
- Placuszki ziemniaczane z grzybami
- Placuszki ziemniaczane z łososiem norweskim
- Placuszki bananowe z płatkami owsianymi
- Kotleciki sojowe
- Camembert w panierce z wiśniowym sosem
- Kasza jęczmienna na zielono z sadzonym jajkiem
Zimne zakąski
- Deska mięs pieczonych z dipami ( polędwiczki, boczek pieczony z majerankiem, karkówka, schab )
- Deska serów pleśniowych z winogronem i orzechami włoskimi
- Pasztet drobiowy z żurawiną / pasztet drobiowo- wieprzowy / pasztet wegetariański
- Zimne nóżki wieprzowe
- Kolorowe galaretki drobiowe z warzywami, szynką, serem i kaparami
- Tymbaliki drobiowe z cytrynką
- Schab z musem chrzanowym i szczypiorkiem
- Wybór drobiowych terrin w plastrach marchewki
- Drobiowa galantyna z żurawiną
- Drobiowa galantyna z zielonym groszkiem
- Drobiowa rolada z wątróbką
- Schab ze śliwką
- Polędwiczki wieprzowe z morelą
- Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
- Befsztyk tatarski z dodatkami
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Łosoś marynowany w warzywach
- Łosoś z serkiem kremowym na plastrach cytryny
- Rurki wytrawne z pastą z tuńczyka
- Terrina z łososia i szpinaku z serkiem śmietanowym
- Ryba po grecku
- Śledź z cebulką w oliwie
- Śledź w trzech smakach
- Kurczak w cieście francuskim z sosem
- Carpaccio z pieczonych buraków z włoskimi orzechami i serem Blue Castello polane sosem miodowo -musztardowym
- Roladki z szynki parmeńskiej z rukolą i gruszką
- Roladki z makaronem ryżowym
- Tatar z łososia podawany z kaparami
- Jajka mulle na sałatce jarzynowej
- Mozzarella Caprese z sosem balsamico i bazylią
Sałatki
- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
- Mix sałat z szynka parmeńska i kulkami mozzarelli
- Sałatka nicejska z tuńczykiem
- Mix sałat z marynowaną gruszką
- Sałatka z kurczakiem z sosem winegret z mandarynkami / pomarańczami
- Mix sałat z granatem i sosem miodowo-musztardowym
- Sałatka z pieczonym łososiem
- Sałatka z pieczoną piersią kaczki, pomarańczą i sezamem
- Sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorami, czarnym sezamem i sosem czosnkowym
Przekąski bankietowe
- Figi z serkiem ricotta i szynka parmeńską
- Tartinki z pieczywa razowego
- Pumpernikiel z tuńczykiem, kawiorem i jajkiem
- Pomidorki koktajlowe z kulkami mozzarelli
- Mini kanapeczki z pieczywa tostowego mix
- Jajka faszerowane pastami/ kawiorem na sałacie
- Bruschetta z pomidorami, aromatyzowanym pesto i oliwkami
- Roladki z grillowanej cukinii z mozzarellą i rukolą
- Wytrawne babeczki faszerowane szynką i serkiem ementaler
- Muszle makaronowe faszerowane sałatkami
- Mix tortilli z kurczakiem, szynką, serem i warzywami
- Koszyczki serowe z warzywami
- Ogórek faszerowany pastami smakowymi
- Cykoria faszerowana twarożkiem i ziołami
- Rurki wytrawne faszerowane tuńczykiem
- Szynka parmeńska z paluszkami grissini
- Łódeczki cykorii z pastą krabową
- Śliwki kalifornijskie zawijane w boczku
- Pomidorki faszerowane pastą twarożkową i krewetkami
- Koreczki śledziowe
- Śledziowa sałatka na ciemnym podeście ze szczypiorkiem
- Tartinki z befsztykiem tatarskim