Nasze potrawy

Kuchnia to najważniejsza część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki a potem dzielić się nimi z gośćmi.
Śledzimy trendy kulinarne i aranżacje ale zawsze na pierwszym miejscu stawiamy oczekiwania i sugestie naszych klientów.
Wyjątkowe smaki AMORE czekają na Państwa !

Zupy
  • Flaki wołowe
  • Aromatyczny rosół z domowymi kluseczkami
  • Rosół brodo z zielonym groszkiem
  • Barszcz czerwony absolutnie rubinowy z pasztecikiem
  • Aksamitny krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Duet kremów z czarnuszką
  • Krem z białych warzyw z chipsem z boczku/ pestkami słonecznika i sosem balsamico
  • Krem pomidorowy z mozzarellą i świeżą bazylią
  • Krem marchewkowo – dyniowy z migdałami
  • Jedwabny krem z dyni z pestkami oprószony żółtym serem
  • Krem cukiniowo-dyniowy z grzankami
  • Żurek pachnący białą kiełbaską
  • Strogonoff
Danie główne
  • Filet grillowany z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią otulony boczkiem
  • Filet drobiowy z grillowaną cukinią z sosem serowo – ziołowym
  • Filet drobiowy z sosem śmietanowo – wiosennym i kolorowym pieprzem
  • Indyk Verdi ze szpinakiem w sosie karmelowym otulony boczkiem
  • Indyk Verdi ze szpinakiem w sosie karmelowym w sezamie
  • Faworki z drobiu w sezamie podawane z sosem Tao Tao
  • Kotelt de volaille w złocistej i chrupiącej panierce
  • Burgery mięsne ze szpinakiem i ryżem
  • Pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym
  • Pieczona golonka po bawarsku podawana z bigosem
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane serem gorgonzola i suszonym pomidorem na włoskiej kapuście
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem feta z sosem z grzybów leśnych
  • Polędwiczki nadziewane śliwką kalifornijską z delikatnym musem waniliowo- jabłkowym
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem, brokułem i pomidorkami koktajlowymi
  • Roladki z kurczaka nadziewane papryczkami
  • Karadżordża ( panierowana polędwiczka wieprzowa faszerowana twarożkiem) podawana z sosem tatarski
  • Zrazy drobiowe w sosie własnym
  • Kurczak w cieście francuskim z sosem paprykowym
  • Zrazy wieprzowe po kijowsku
  • Schab po cygańsku z boczkiem pieczonym
  • Schab po myśliwsku z kopytkami
  • Rożki mięsno-warzywne w chrupiącej panierce
  • Żeberka marynowane w sosie barbecue
  • Karkówka w wyśmienitym sosie śmietanowo- pieczarkowym
  • Karkówka marynowana z warzywami z sosem madera
  • Filety z kaczki na modrej kapuście z sosem żurawinowym
  • Łosoś pieczony z sosem koperkowym na puree z zielonego groszku
  • Sandacz na kawiorze z soczewicy z musem cytrynowym i warzywami
  • Dorsz w sosie kurkowym podawany na zielonym szpinaku
Dodatki do dań / Wyroby mączne
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi ze szpinakiem
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą
  • Pierogi z ciecierzycą i grzybami
  • Pierogi z dynią
  • Kluski śląskie
  • Kluski śląskie z mięsem i prażona cebulką
  • Kopytka ziemniaczane
  • Knedle ze śliwką
  • Kluski gnocchi
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
  • Ziemniaki au gratin
  • Bliny warzywne
  • Zapiekane stożki ziemniaczane
  • Frytki
  • Ryż z warzywami /ryż dziki
  • Kasza jaglana /kasza gryczana
  • Kołduny / uszka wigilijne
  • Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
  • Paszteciki z mięsem /z pieczarkami
Dodatki
  • Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
  • Buraczki zasmażane na ciepło
  • Buraczki z cebulką na zimno
  • Gotowane na parze sezonowe warzywa
    (fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek , cukinia)
  • Kapusta młoda z koperkiem
  • Zasmażana biała kapusta
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Marchewka z groszkiem
  • Sałatka wiosenna – świeży ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata masłowa
  • Modra kapusta z żurawiną
  • Bigos po staropolsku
Dania gorące wegetariańskie
  • Kopytka z pieczoną dynią i szałwią
  • Ziemniaki au gratin
  • Zapiekane stożki ziemniaczane
  • Bliny warzywne
  • Roladki z bakłażana z ricottą i parmezanem
  • Bliny z łososiem i kawiorem
  • Kotleciki rybno-brokułowe
  • Kotleciki z kalafiora
  • Grillowane warzywa
  • Papryka faszerowana z kaszotto
  • Cukinia faszerowana warzywami i kaszotto
  • Karmelizowane młode marchewki z sezamem
  • Placuszki dyniowe
  • Placuszki ziemniaczane z grzybami
  • Placuszki ziemniaczane z łososiem norweskim
  • Placuszki bananowe z płatkami owsianymi
  • Kotleciki sojowe
  • Camembert w panierce z wiśniowym sosem
  • Kasza jęczmienna na zielono z sadzonym jajkiem
Zimne zakąski
  • Deska mięs pieczonych z dipami ( polędwiczki, boczek pieczony z majerankiem, karkówka, schab )
  • Deska serów pleśniowych z winogronem i orzechami włoskimi
  • Pasztet drobiowy z żurawiną / pasztet drobiowo- wieprzowy / pasztet wegetariański
  • Zimne nóżki wieprzowe
  • Kolorowe galaretki drobiowe z warzywami, szynką, serem i kaparami
  • Tymbaliki drobiowe z cytrynką
  • Schab z musem chrzanowym i szczypiorkiem
  • Wybór drobiowych terrin w plastrach marchewki
  • Drobiowa galantyna z żurawiną
  • Drobiowa galantyna z zielonym groszkiem
  • Drobiowa rolada z wątróbką
  • Schab ze śliwką
  • Polędwiczki wieprzowe z morelą
  • Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
  • Befsztyk tatarski z dodatkami
  • Pstrąg faszerowany w galarecie
  • Łosoś marynowany w warzywach
  • Łosoś z serkiem kremowym na plastrach cytryny
  • Rurki wytrawne z pastą z tuńczyka
  • Terrina z łososia i szpinaku z serkiem śmietanowym
  • Ryba po grecku
  • Śledź z cebulką w oliwie
  • Śledź w trzech smakach
  • Kurczak w cieście francuskim z sosem
  • Carpaccio z pieczonych buraków z włoskimi orzechami i serem Blue Castello polane sosem miodowo -musztardowym
  • Roladki z szynki parmeńskiej z rukolą i gruszką
  • Roladki z makaronem ryżowym
  • Tatar z łososia podawany z kaparami
  • Jajka mulle na sałatce jarzynowej
  • Mozzarella Caprese z sosem balsamico i bazylią
Sałatki
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Mix sałat z szynka parmeńska i kulkami mozzarelli
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Mix sałat z marynowaną gruszką
  • Sałatka z kurczakiem z sosem winegret z mandarynkami / pomarańczami
  • Mix sałat z granatem i sosem miodowo-musztardowym
  • Sałatka z pieczonym łososiem
  • Sałatka z pieczoną piersią kaczki, pomarańczą i sezamem
  • Sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorami, czarnym sezamem i sosem czosnkowym
Przekąski bankietowe
  • Figi z serkiem ricotta i szynka parmeńską
  • Tartinki z pieczywa razowego
  • Pumpernikiel z tuńczykiem, kawiorem i jajkiem
  • Pomidorki koktajlowe z kulkami mozzarelli
  • Mini kanapeczki z pieczywa tostowego mix
  • Jajka faszerowane pastami/ kawiorem na sałacie
  • Bruschetta z pomidorami, aromatyzowanym pesto i oliwkami
  • Roladki z grillowanej cukinii z mozzarellą i rukolą
  • Wytrawne babeczki faszerowane szynką i serkiem ementaler
  • Muszle makaronowe faszerowane sałatkami
  • Mix tortilli z kurczakiem, szynką, serem i warzywami
  • Koszyczki serowe z warzywami
  • Ogórek faszerowany pastami smakowymi
  • Cykoria faszerowana twarożkiem i ziołami
  • Rurki wytrawne faszerowane tuńczykiem
  • Szynka parmeńska z paluszkami grissini
  • Łódeczki cykorii z pastą krabową
  • Śliwki kalifornijskie zawijane w boczku
  • Pomidorki faszerowane pastą twarożkową i krewetkami
  • Koreczki śledziowe
  • Śledziowa sałatka na ciemnym podeście ze szczypiorkiem
  • Tartinki z befsztykiem tatarskim