web analytics

Catering Świąteczny

Przygotowaliśmy specjalną ofertę świąteczną, aby zbliżające się Święta Bożego Narodzenia były wyjątkowe, bez względu na wszystko! Nasze menu to przede wszystkim dania tradycyjne, ale również znajdują się w nim propozycje nieco bardziej nowoczesne. Każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego i skomponuje swoje menu na stół wigilijny i świąteczny.

Dla naszych Klientów przygotowaliśmy ofertę cateringu podczas takich wydarzeń jak:

  • Wigilia
  • Święta Bożego Narodzenia
  • Spotkania przedświąteczne
  • Spotkania firmowe
  • Imieniny i urodziny
  • Spotkania okolicznościowe

Nasz oferta skierowana jest do Klientów Indywidualnych, jak i Klientów Biznesowych.

Zupy
  • Zupa grzybowa
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Krem z borowików
  • Żurek po staropolsku z kiełbasą
  • Rosół z makaronem domowym 
  • Krem z białych warzyw 
  • Flaki wołowe 
Dania główne
  • Filet z łososia z soczewicą, suszonym pomidorem i kaparami (5 porcji – 750 g)
  • Łosoś w cieście francuskim z pesto z suszonych pomidorów (5 porcji – 750 g)
  • Sandacz z puree porowo–ziemniaczanym (5 porcji-750 g)
  • Sandacz smażony z puree z zielonego groszku (5 porcji – 750 g)
  • Karp smażony wigilijny (5 porcji – 400 g )
  • Krokiety z kapustą i grzybami (10szt.)
  • Pierogi z kapustą i grzybami (20 szt.)
  • Pierogi ruskie (20 szt. )
  • Pierogi wegetariańskie (10 szt.)
  • Kotlet de volaille z masłem i serem (5 porcji – 750 g)
  • Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i bazylią otulony boczkiem (5 porcji – 750 g)
  • Zrazy z polędwiczek w sosie własnym (10 porcji)
  • Filet z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym (5 porcji-750 g)
  • Kaczka w całości z pomarańczami i musem wiśniowym
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym (5 porcji-750 g)
  • Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym, suszonym pomidorem na włoskiej kapuście (5 porcji – 850 g)
  • Rolada z indyka w sezamie z sosem kremowo–winnym (5 porcji – 750 g)
  • Panierowane rożki drobiowo-warzywne (5 szt. )
  • Kapusta z grzybami i grochem (1 kg)
  • Uszka wigilijne (30 szt.)
  • Kluski śląskie (5 porcji – 600 g.)
Dodatki do dań
  • Kluski śląskie
  • Kluski śląskie z mięsem i prażona cebulką
  • Kopytka ziemniaczane
  • Knedle ze śliwką
  • Kluski gnocchi
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
  • Ziemniaki au gratin
  • Bliny warzywne
  • Zapiekane stożki ziemniaczane
  • Frytki
  • Ryż z warzywami /ryż dziki
  • Kasza jaglana /kasza gryczana
  • Kołduny / uszka wigilijne
  • Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
  • Paszteciki z mięsem /z pieczarkami
Dodatki
  • Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
  • Buraczki zasmażane na ciepło
  • Buraczki z cebulką na zimno
  • Gotowane na parze sezonowe warzywa (fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek, cukinia)
  • Kapusta młoda z koperkiem
  • Zasmażana biała kapusta
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Marchewka z groszkiem
  • Sałatka wiosenna (świeży ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata masłowa)
  • Modra kapusta z żurawiną
  • Bigos po staropolsku
Zimne zakąski
  • Śledź tradycyjny z oliwą i cebulą (500g)
  • Śledź w śmietanie z jabłuszkiem 6 porcji (300g)
  • Śledź z pomidorem suszonym i rodzynkami – 6 porcji (300g)
  • Śledź marynowany w winie z migdałami – 6 porcji (300g)
  • Śledź w sosie tatarskim – 6 porcji (300g)
  • Roladki śledziowe po kaszubsku6 porcji (300g)
  • Cannelloni z łososia z serkiem philladelphia (10 szt.)
  • Ryba po grecku (500g)
  • Terrina z dorsza z miodową pasta i suszonymi figami (10 szt.)
  • Roladki z soli z paluszkami surimi, szpinakiem i pistacjami (10 szt.)
  • Łosoś marynowany w warzywach (1 kg)
  • Filet z dorsza z zielonym groszkiem w galarecie (1 kg)
  • Pstrąg faszerowany z sosem tatarskim (10 porcji)
  • Kolorowe galaretki rybne z warzywami (300 g)
  • Wytrawne rurki z tuńczykiem (10 szt.)
  • Sałatka jarzynowa klasyczna (300 g)
  • Sałatka śledziowa z białą fasolką (300 g)
  • Sałatka śledziowa z marynowanymi buraczkami (300 g)
  • Tarta z łososiem, brokułami i suszonym pomidorem (1 szt. – 600g)
  • Tarta drobiowa z warzywami i bazylią (1 szt. – 600 g)
Wędliny pieczone
  • Schab ze śliwką (500 g)
  • Rolada z indyka z morelą (1 kg)
  • Wybór terrin drobiowych w plastrach marchewki z pistacjami, żurawiną, groszkiem zielonym (500 g)
  • Polędwiczki wieprzowe z żurawiną (500 g)
  • Pasztet drobiowo- wieprzowy z żurawiną (500 g)
  • Półmisek mięs pieczonych: dwa rodzaje pasztetu, schab, polędwiczki wieprzowe, boczek pieczony z majerankiem, karkówka z czosnkiem (1 kg)
  • Pasztet wegetariański z soczewicy i warzyw (500 g)
Ciasta domowe
  • Sernik tradycyjny
  • Piernik z bakaliami
  • Ciasto makowe
  • Pani Walewska