Catering Świąteczny
Przygotowaliśmy specjalną ofertę świąteczną, aby zbliżające się Święta Bożego Narodzenia były wyjątkowe, bez względu na wszystko! Nasze menu to przede wszystkim dania tradycyjne, ale również znajdują się w nim propozycje nieco bardziej nowoczesne. Każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego i skomponuje swoje menu na stół wigilijny i świąteczny.
Dla naszych Klientów przygotowaliśmy ofertę cateringu podczas takich wydarzeń jak:
- Wigilia
- Święta Bożego Narodzenia
- Spotkania przedświąteczne
- Spotkania firmowe
- Imieniny i urodziny
- Spotkania okolicznościowe
Nasz oferta skierowana jest do Klientów Indywidualnych, jak i Klientów Biznesowych.
Zupy
- Zupa grzybowa
- Barszcz czerwony z uszkami
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Krem z borowików
- Żurek po staropolsku z kiełbasą
- Rosół z makaronem domowym
- Krem z białych warzyw
- Flaki wołowe
Dania główne
- Filet z łososia z soczewicą, suszonym pomidorem i kaparami (5 porcji – 750 g)
- Łosoś w cieście francuskim z pesto z suszonych pomidorów (5 porcji – 750 g)
- Sandacz z puree porowo–ziemniaczanym (5 porcji-750 g)
- Sandacz smażony z puree z zielonego groszku (5 porcji – 750 g)
- Karp smażony wigilijny (5 porcji – 400 g )
- Krokiety z kapustą i grzybami (10szt.)
- Pierogi z kapustą i grzybami (20 szt.)
- Pierogi ruskie (20 szt. )
- Pierogi wegetariańskie (10 szt.)
- Kotlet de volaille z masłem i serem (5 porcji – 750 g)
- Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i bazylią otulony boczkiem (5 porcji – 750 g)
- Zrazy z polędwiczek w sosie własnym (10 porcji)
- Filet z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym (5 porcji-750 g)
- Kaczka w całości z pomarańczami i musem wiśniowym
- Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym (5 porcji-750 g)
- Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym, suszonym pomidorem na włoskiej kapuście (5 porcji – 850 g)
- Rolada z indyka w sezamie z sosem kremowo–winnym (5 porcji – 750 g)
- Panierowane rożki drobiowo-warzywne (5 szt. )
- Kapusta z grzybami i grochem (1 kg)
- Uszka wigilijne (30 szt.)
- Kluski śląskie (5 porcji – 600 g.)
Dodatki do dań
- Kluski śląskie
- Kluski śląskie z mięsem i prażona cebulką
- Kopytka ziemniaczane
- Knedle ze śliwką
- Kluski gnocchi
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane z rozmarynem
- Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
- Ziemniaki au gratin
- Bliny warzywne
- Zapiekane stożki ziemniaczane
- Frytki
- Ryż z warzywami /ryż dziki
- Kasza jaglana /kasza gryczana
- Kołduny / uszka wigilijne
- Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
- Paszteciki z mięsem /z pieczarkami
Dodatki
- Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
- Buraczki zasmażane na ciepło
- Buraczki z cebulką na zimno
- Gotowane na parze sezonowe warzywa (fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek, cukinia)
- Kapusta młoda z koperkiem
- Zasmażana biała kapusta
- Surówka z kiszonej kapusty
- Marchewka z groszkiem
- Sałatka wiosenna (świeży ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata masłowa)
- Modra kapusta z żurawiną
- Bigos po staropolsku
Zimne zakąski
- Śledź tradycyjny z oliwą i cebulą (500g)
- Śledź w śmietanie z jabłuszkiem 6 porcji (300g)
- Śledź z pomidorem suszonym i rodzynkami – 6 porcji (300g)
- Śledź marynowany w winie z migdałami – 6 porcji (300g)
- Śledź w sosie tatarskim – 6 porcji (300g)
- Roladki śledziowe po kaszubsku6 porcji (300g)
- Cannelloni z łososia z serkiem philladelphia (10 szt.)
- Ryba po grecku (500g)
- Terrina z dorsza z miodową pasta i suszonymi figami (10 szt.)
- Roladki z soli z paluszkami surimi, szpinakiem i pistacjami (10 szt.)
- Łosoś marynowany w warzywach (1 kg)
- Filet z dorsza z zielonym groszkiem w galarecie (1 kg)
- Pstrąg faszerowany z sosem tatarskim (10 porcji)
- Kolorowe galaretki rybne z warzywami (300 g)
- Wytrawne rurki z tuńczykiem (10 szt.)
- Sałatka jarzynowa klasyczna (300 g)
- Sałatka śledziowa z białą fasolką (300 g)
- Sałatka śledziowa z marynowanymi buraczkami (300 g)
- Tarta z łososiem, brokułami i suszonym pomidorem (1 szt. – 600g)
- Tarta drobiowa z warzywami i bazylią (1 szt. – 600 g)
Wędliny pieczone
- Schab ze śliwką (500 g)
- Rolada z indyka z morelą (1 kg)
- Wybór terrin drobiowych w plastrach marchewki z pistacjami, żurawiną, groszkiem zielonym (500 g)
- Polędwiczki wieprzowe z żurawiną (500 g)
- Pasztet drobiowo- wieprzowy z żurawiną (500 g)
- Półmisek mięs pieczonych: dwa rodzaje pasztetu, schab, polędwiczki wieprzowe, boczek pieczony z majerankiem, karkówka z czosnkiem (1 kg)
- Pasztet wegetariański z soczewicy i warzyw (500 g)
Ciasta domowe
- Sernik tradycyjny
- Piernik z bakaliami
- Ciasto makowe
- Pani Walewska