Catering Świąteczny

Przygotowaliśmy specjalną ofertę świąteczną, aby zbliżające się Święta Bożego Narodzenia były wyjątkowe, bez względu na wszystko! Nasze menu to przede wszystkim dania tradycyjne, ale również znajdują się w nim propozycje nieco bardziej nowoczesne. Każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego i skomponuje swoje menu na stół wigilijny i świąteczny.

Dla naszych Klientów przygotowaliśmy ofertę cateringu podczas takich wydarzeń jak:

  • Wigilia
  • Święta Bożego Narodzenia
  • Spotkania przedświąteczne
  • Spotkania firmowe
  • Imieniny i urodziny
  • Spotkania okolicznościowe

Nasz oferta skierowana jest do Klientów Indywidualnych, jak i Klientów Biznesowych.

Zupy
  • Zupa grzybowa
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Krem z borowików
  • Żurek po staropolsku z kiełbasą
  • Rosół z makaronem domowym 
  • Krem z białych warzyw 
  • Flaki wołowe 
Dania główne
  • Filet z łososia z soczewicą, suszonym pomidorem i kaparami (5 porcji – 750 g)
  • Łosoś w cieście francuskim z pesto z suszonych pomidorów (5 porcji – 750 g)
  • Sandacz z puree porowo–ziemniaczanym (5 porcji-750 g)
  • Sandacz smażony z puree z zielonego groszku (5 porcji – 750 g)
  • Karp smażony wigilijny (5 porcji – 400 g )
  • Krokiety z kapustą i grzybami (10szt.)
  • Pierogi z kapustą i grzybami (20 szt.)
  • Pierogi ruskie (20 szt. )
  • Pierogi wegetariańskie (10 szt.)
  • Kotlet de volaille z masłem i serem (5 porcji – 750 g)
  • Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i bazylią otulony boczkiem (5 porcji – 750 g)
  • Zrazy z polędwiczek w sosie własnym (10 porcji)
  • Filet z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym (5 porcji-750 g)
  • Kaczka w całości z pomarańczami i musem wiśniowym
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym (5 porcji-750 g)
  • Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym, suszonym pomidorem na włoskiej kapuście (5 porcji – 850 g)
  • Rolada z indyka w sezamie z sosem kremowo–winnym (5 porcji – 750 g)
  • Panierowane rożki drobiowo-warzywne (5 szt. )
  • Kapusta z grzybami i grochem (1 kg)
  • Uszka wigilijne (30 szt.)
  • Kluski śląskie (5 porcji – 600 g.)
Dodatki do dań
  • Kluski śląskie
  • Kluski śląskie z mięsem i prażona cebulką
  • Kopytka ziemniaczane
  • Knedle ze śliwką
  • Kluski gnocchi
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Wytrawne kieszonki z mięsem i ananasem oprószone sezamem
  • Ziemniaki au gratin
  • Bliny warzywne
  • Zapiekane stożki ziemniaczane
  • Frytki
  • Ryż z warzywami /ryż dziki
  • Kasza jaglana /kasza gryczana
  • Kołduny / uszka wigilijne
  • Krokiety z pieczarkami /krokiety z mięsem
  • Paszteciki z mięsem /z pieczarkami
Dodatki
  • Bukiet świeżych surówek (kapusta biała, czerwona, por, seler, marchew)
  • Buraczki zasmażane na ciepło
  • Buraczki z cebulką na zimno
  • Gotowane na parze sezonowe warzywa (fasolka, marchewka juniorka, kalafior, brokuły, zielony groszek, cukinia)
  • Kapusta młoda z koperkiem
  • Zasmażana biała kapusta
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Marchewka z groszkiem
  • Sałatka wiosenna (świeży ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata masłowa)
  • Modra kapusta z żurawiną
  • Bigos po staropolsku
Zimne zakąski
  • Śledź tradycyjny z oliwą i cebulą (500g)
  • Śledź w śmietanie z jabłuszkiem 6 porcji (300g)
  • Śledź z pomidorem suszonym i rodzynkami – 6 porcji (300g)
  • Śledź marynowany w winie z migdałami – 6 porcji (300g)
  • Śledź w sosie tatarskim – 6 porcji (300g)
  • Roladki śledziowe po kaszubsku6 porcji (300g)
  • Cannelloni z łososia z serkiem philladelphia (10 szt.)
  • Ryba po grecku (500g)
  • Terrina z dorsza z miodową pasta i suszonymi figami (10 szt.)
  • Roladki z soli z paluszkami surimi, szpinakiem i pistacjami (10 szt.)
  • Łosoś marynowany w warzywach (1 kg)
  • Filet z dorsza z zielonym groszkiem w galarecie (1 kg)
  • Pstrąg faszerowany z sosem tatarskim (10 porcji)
  • Kolorowe galaretki rybne z warzywami (300 g)
  • Wytrawne rurki z tuńczykiem (10 szt.)
  • Sałatka jarzynowa klasyczna (300 g)
  • Sałatka śledziowa z białą fasolką (300 g)
  • Sałatka śledziowa z marynowanymi buraczkami (300 g)
  • Tarta z łososiem, brokułami i suszonym pomidorem (1 szt. – 600g)
  • Tarta drobiowa z warzywami i bazylią (1 szt. – 600 g)
Wędliny pieczone
  • Schab ze śliwką (500 g)
  • Rolada z indyka z morelą (1 kg)
  • Wybór terrin drobiowych w plastrach marchewki z pistacjami, żurawiną, groszkiem zielonym (500 g)
  • Polędwiczki wieprzowe z żurawiną (500 g)
  • Pasztet drobiowo- wieprzowy z żurawiną (500 g)
  • Półmisek mięs pieczonych: dwa rodzaje pasztetu, schab, polędwiczki wieprzowe, boczek pieczony z majerankiem, karkówka z czosnkiem (1 kg)
  • Pasztet wegetariański z soczewicy i warzyw (500 g)
Ciasta domowe
  • Sernik tradycyjny
  • Piernik z bakaliami
  • Ciasto makowe
  • Pani Walewska